2024.05.28, Kedd

Gemenc Zrt.

Százharminc madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén

2023.04.23

Helyi hírek

Százharminc, fából készült madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén áprilisban a Gemenc Zrt. munkatársai - közölte az erdőgazdaság csütörtökön az MTI-vel.

Kikelt az első fióka a bekamerázott gemenci feketególya-fészekben

2020.04.29

Aktuális

Kikelt szerdán az első fióka a webkamerán át megfigyelhető, gemenci feketególya-fészekben, ahol a napokban további két fióka jöhet világra.

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete

2020.02.17

Aktuális

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.

Teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalom a Gemenci erdőben

2020.01.30

Aktuális

A Gemenc Zrt. 2020. február 3. és március 13. között teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat rendel el a mellékletben található térképen jelzett területeken.

Szarvasbőgést hallgató túrákat szerveznek a gemenci erdőben

2019.08.23

Kirakat

A túrák esténként a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indulnak, a természetbarátok augusztus 30-án és 31-én erdei vasúton és lovas fogaton is megközelíthetik a szarvasbőgéstől hangos területeket.

Szünetel a gemenci erdei vasúti közlekedés a dunai árhullám miatt

2019.06.01

Aktuális

Szüneteltetik a gemenci erdőben az erdei vasúti közlekedést a dunai árhullám miatt - közölte az erdőgazdaság csütörtökön az MTI-vel.

Családi programokkal, sétahajózással kezdődik az idegenforgalmi idény a Gemencben

2019.04.29

Aktuális

Családi programokkal, az erdei vasúton nosztalgia szerelvénnyel és sétahajózással kezdődik május 1-jén a turisztikai idény a Gemencben.

Felmérik a gemenci vadmacskaállományt

2019.03.19

Aktuális

Felméri a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) a gemenci erdőben még meglévő vadmacskaállományt, amely a Duna alsó szakaszán eltűnőben van - közölte az igazgatóság kedden az MTI-vel.

Kirepült az első feketególya-fióka a webkamerás gemenci fészekből

2018.07.09

Kirepült az első feketególya-fióka abból a gemenci fészekből, amelynek történéseit webkamerán keresztül mutatja be a Gemenc Zrt. - közölte az erdőgazdaság hétfőn az MTI-vel.

Hajókirándulásokkal, gyalog- és lovas túrákkal kezdődik a szezon a Gemencben

2018.04.23

Háromnapos programsorozattal, hajókirándulásokkal, lovas- és gyalogtúrákkal kezdődik a hosszú hétvégén az ökoturisztikai idény a Gemencben.

Szarvasbőgést hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

2020.08.24

Aktuális

Elkezdődött a szarvasbőgés a Gemencen, a Gemenc Zrt. augusztus 28. és szeptember 12. között erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság hétfőn az MTI-vel.

Megérkezett az első fekete gólya a Gemencre

2020.03.03

Aktuális

Megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe, a fokozottan védett faj egyede kedd reggel az ártéri erdőben lévő, bekamerázott fészket foglalta el - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel.

Megújul Habsburg Frigyes millenniumi pavilonja a Gemencben

2020.02.12

Kultúra

Végéhez közeledik a Gemenc Zrt. millenniumi pavilonjának megújítása, amely az erdőgazdaság reményei szerint a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás fontos vidéki helyszíne lesz.

Felújítják a Gemenc Zrt. millenniumi pavilonját

2019.08.29

Aktuális

Felújítják és áthelyezik a Gemenc Zrt. bárányfoki millenniumi pavilonját, az épület a pörbölyi Ökoturisztikai Központban vadászati és kulturális kiállítóhelyként működik majd.

Szombattól újra elindul a közlekedés a gemenci erdei vasúton

2019.06.05

Aktuális

Június 8-ától részlegesen helyreáll a gemenci erdei vasúton a közlekedés, amelyet az egymást követő dunai árhullámok miatt szüneteltettek - közölte a Gemenc Zrt. szerdán az MTI-vel.

Szabadidőközpontot alakított ki a Gemenc Zrt. Szekszárd mellett

2019.05.05

Aktuális

Szabadidőközpontot alakított ki a Gemenc Zrt. Szekszárd mellett, a sötétvölgyi parkerdőben, a létesítményt pénteken adták át.

Megérkezett Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya

2019.03.23

Aktuális

Megérkezett Magyarországra Zoltán, a jeladós fekete gólya, aki február 16-án indult el a Közép-Afrikai Köztársaság területéről, hogy megtegye a több mint 6 ezer kilométeres útját Gemencig - közölte pénteken a Gemenc Zrt. az MTI-vel.

Augusztus végén kezdődik Gemencben a nagyvad-vadászat

2018.08.10

A Gemenc Zrt. mint erdőgazdálkodó augusztus 27. - szeptember 30. közötti időszakban, minden nap délután 15:00-tól, másnap délelőtt 09:00 óra közötti napszakban erdőlátogatási tilalmat rendel el a vagyonkezelésében lévő erdőterület térképen jelölt részein.

Nagygyörgy Sándor természetfotóiból nyílik kiállítás Pörbölyön

2018.05.26

Kultúra

Nagygyörgy Sándor festő- és fotóművész hagyatékából nyílik kiállítás szombaton Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában.

Megújítja a sötétvölgyi tó környezetét a Gemenc Zrt.

2018.03.04

Megújítja a Gemenc Zrt. a Szekszárd mellett fekvő, sötétvölgyi horgásztó környezetét, ahol új kirándulóközpont, családi piknikrét és játszótér épül, valamint felújítják a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényt.