2024.06.21, Péntek

Szekszárdra is ellátogat a Rotary Club világelnöke

2016.06.14. 11:22

Szekszárd rotarystáival is találkozik az egyik legismertebb jótékonysági világszervezet, a Rotary Club világelnöke, K.R. Ravindran. Többnapos magyarországi látogatása során az elnök Budapesten kívül több vidéki városba is ellátogat.

A Rotary Club közleménye szerint a Rotary klubjai olyan emberekből állnak, "akik jobbá szeretnék tenni a körülöttük lévő világot", a világszervezet "politika és vallás felett áll". Meghatározó szerepét mutatja az is, hogy a világszervezet elnöke tanácskozási joggal az ENSZ ülésein is részt vesz - emelték ki.
A Rotary világelnökét, K.R. Ravindrant magyarországi látogatása során Hiller István, az Országgyűlés alelnöke fogadta hétfőn a Parlamentben. Emellett Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Szegeden és Mosonmagyaróváron találkozik a régió magyar és határon kívüli rotarystáival, Budapesten szerda reggel egyeztet a fővárosi és Budapest környéki klubok képviselőivel. 

K.R. Ravindrant, a Rotary Club világelnöke

A szekszárdi Rotary Clubbot a Jövő generációja elnevezésű projektjük miatt tünteti ki figyelmével az elnök, melyhez kilenc ország 14 klubja csatlakozott. A program eredményeképp a Balassa Kórházba 113 ezer dollár értékben kerültek orvostechnikai műszerek és eszközök. Ravindrant mindössze 2,5 órát tölt majd Szekszárdon, melynek során köszönti őt Ács Rezső polgármester és ellátogat a Balassa Kórházba is.

A világon több mint 500 úgynevezett Rotary District és 33 ezer klub működik 1,2 millió taggal. Magyarországon 49 klub több mint ezer taggal segíti a környezetét. 

forrás: mti, tensoft.hu

fotó: mti/Kovács Tamás

 

Galéria

AktuálisSzekszárd