2023.02.02, Csütörtök

Szekszárdon is megnyitott az MFB Pont

2016.05.24. 15:21

Hirdetés

Az MFB Pontok hálózatával olyan, Európában egyedülálló intézményrendszer kezdi meg működését Magyarországon, mely több százmilliárd forint visszatérítendő uniós támogatás stabil, átlátható és mindenki számára hozzáférhető kihelyezését teszi lehetővé - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára az első MFB Pont keddi átadási ünnepségén, Kecskeméten.

Németh Lászlóné hangsúlyozta: a hálózat létrehozásával olyan pénzügyi rendszer kialakítása a cél, amely az ország minden településén hozzáférhetővé teszi a visszatérítendő uniós forrásokat és a pénzügyi szolgáltatások lakóhelyhez közeli igénybe vételét.
A keddi nappal Budapesten és a megyei jogú városokban 26 MFB Pont kezdi meg működését, ám a hálózatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a következő hónapokban további több száz egységgel tervezi bővíteni országszerte.  Az év végig várhatóan 442 MFB Pont jön létre Magyarországon és a fejlesztési bank a közeljövőben továbbiak nyitására ír ki közbeszerzési eljárást, melyekkel együtt 650 tagúra nő a hálózat.    

 A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett első termék egy 44 milliárd forintos keretösszegű, kifejezetten vállalkozásoknak szóló, 0 százalékos kamatozású hitel, mely egyszerűsített hitelbírálattal, termelőeszközök, beruházások és járulékos forgóeszközök beszerzésére vehető igénybe.     

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésére szolgáló hitel legfeljebb 15 éves futamidővel, minimum 1, maximum 600 millió forint összegben, legalább 10 százalékos önerővel vehető igénybe. A hitelhez egy éves rendelkezésre tartást és a tőketörlesztésnél egy éves türelmi időt is biztosít az MFB.      

Az értékesítési hálózatot működtető konzorcium tagja a Takarékbank Zrt. mellett a B3 Takarékszövetkezet, a Budapest Bank  és az FHB Zrt. E pénzintézetek 1600 feletti fiókból álló hálózatukon belül, ám megkülönböztetett egységként, önálló arculattal közvetítik az uniós hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékeket. 

mti

Galéria

Helyi hírekSzekszárdMFB Pont