2024.06.23, Vasárnap
Szekszárdon képzik majd a következő évtizedek autóihoz a szakembereket
Illusztráció: pixabay.com

Szekszárdon képzik majd a következő évtizedek autóihoz a szakembereket

MTI

2021.08.11. 13:45

Az új képzőközpont a megye zöldenergián alapuló járműfejlesztés gyakorlati oktatásában szeretne kiemelkedő lenni, ehhez minden oktatást segítő eszközt biztosítanak.

Ágazati képzőközpontot hoz létre a specializált gép- és járműgyártás területén a Tolna Megyei Szakképzési Centrum - derül ki az intézmény keddi közleményéből. A fejlesztést a Széchenyi 2020 program 270 millió forintos támogatásával valósítják meg 2022 október 31-ig.

A képzőközpontban jelenleg is az elektromos és hibrid technológiák terjedéséhez alkalmazkodó, a régió lakossági és vállalkozói igényeinek megfelelően, magas színvonalon képeznek szakembereket.

A 2022 október 31-én záruló projekt részeként viszont megújul a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelye.

A fejlesztés során gyakorlati oktatást segítő eszközöket - többek között preparált elektromos, hibrid és benzines autót -, informatikai eszközöket, információtechnológiai rendszereket, alkalmazásokat szereznek be. A beruházásokat képzések egészítik ki.

A szakképzési centrum honlapján a projekt leírásában kitértek arra is, hogy a képzőközpont nonprofit gazdasági társaságként jön létre, a tulajdonosi kört alkotó kkv-k és a centrum klaszter jelleggel működnek együtt.

A Paks II. projekthez képeznének szakembereket

A szakképzéseken erős hangsúlyt fektetnek arra, hogy a jövőben biztosítva legyen a térségben a zöld energián alapuló eszközök és járművek fejlesztése. A szakképzések fontosságát a Szakképzési Centrum azzal indokolta, hogy

Tolna megyében is ugrásszerűen nő az elektromos és hibrid járművek száma, és a régióban tervezett e-mobilitási fejlesztések miatt várhatóan nő az igény a személygépkocsik, tömegközlekedési eszközök karbantartása, javítása iránt.

A Paks II. beruházással a térségbe érkező, elsősorban autóipari, autószerelői vállalkozásoknak több munkaerőre lesz szüksége, amelyet a létrejövő Ágazati Képzőközpont igyekszik majd képezni - tették hozzá.

Pályázatokszakképzésszakképzési centrumSzéchenyi 2020 eszközfejlesztéselektromos autó

Ajánljuk még