2024.04.27, Szombat
Harmincezer kisiskolással ismertetik meg az erdők szépségeit
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Harmincezer kisiskolással ismertetik meg az erdők szépségeit

MTI

2024.02.08. 10:11

Lezárult a regisztráció az Iskolában az Erdő Programra, amelyre az összes vármegyéből érkezett érdeklődés.

Hirdetés

A tavaszi időszakra ötszáz köznevelési intézmény regisztrált, ezzel több mint 30 ezer általános iskolás részesülhet erdőpedagógiai foglalkozásban - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel. A közlemény szerint február 5-én indult az Iskolában az Erdő Program regisztrációja, köznevelési intézmények pályázhattak a 6-14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. Hozzátették: kedden délre a regisztráló intézmények száma elérte az 500-at, így a programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület lezárta a jelentkezést.
 


Erdőpedagógiai foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek

A program tavaszi ütemében több mint 30 ezer diák vehet részt az erdőpedagógiai foglalkozásokon - jelezték. A tervek szerint ősszel ismét lehet majd pályázni a diákok környezeti nevelését támogató kezdeményezésre. Jelenleg a beérkezett pályázatok ellenőrzése és visszaigazolása zajlik; a legtöbben Pest vármegyéből jelentkeztek, az iskolák számát tekintve pedig Debrecen lett a legtöbbet pályázó vidéki település - írták. Közölték azt is, hogy a nyertes intézményekben az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat.
 


Játékos ismeretszerzés az erdők élővilágáról

A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. A diákok széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is - tették hozzá. Az Iskolában az Erdő Program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az AM közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával - áll a közleményben.

Országos hírekélővilág Országos Erdészeti EgyesületErdő Programerdőpedagógia