2024.06.12, Szerda

Nógrád megye első akadályfutása

2016.06.13. 12:05

A Dolinka pihenőpark adott otthont június 11-én, szombaton Nógrád megye első akadályfutó versenyének.

A Dolinka pihenőpark adott otthont június 11-én, szombaton Nógrád megye első akadályfutó versenyének. Az eddzeniway sport klub és a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület szervezésében, valamint az Abigél Közhasznú Egyesület támogatásával megvalósult rendezvényen, mintegy 150 felnőtt és gyerek versenyző mérhette össze ügyességét egy 5 km-es pályán több mint 20 akadályt leküzdve.

Volt olyan versenyző, aki eltévedt, volt akinek kiment a bokája, akadt, akit a csaláncsípések és az iszap tett allergiássá, de olyanra is volt példa, akinek a szögesdrót felsértette a  fejbőrét… de aki akadályfutásra érkezik, az tisztában van vele, hogy mindez benne van a pakliban. A szervezőkből és a versenyzőkből ad hoc verbuválódott mentőosztag azonban mindenkit kimentett, az önkéntes mentőtiszt, Pifka Zsolt pedig ellátta a sérülteket. Külön említést érdemel Béres Roland versenyző, aki csapatából leszakadva a hátán cipelt egy boka sérült versenytársat, amíg át nem vette a sérültet a mentőosztag. Béres Roland csapata így nem lett helyezett, de a Szupercsapat bevárta segítőkész társukat és együtt értek a célba!

A városi és környékbeli futóversenyeken az eddeniway klubtagok már bizonyítottak, hiszen rendszerint dobogóra állnak, ez most sem volt másként. Az egyéni futamban három spártai legény végzett a dobogón: Kabács József első lett, hiba nélkül teljesítette a pályát a majd 20 akadállyal és 34 perces idővel ő ért elsőként a célba. Második lett Tajti Gábor, harmadik Lengyel Csaba, negyedik Lászlók Roland, ötödik Rónay Tamás. A hölgyek közül Zsírosné Szomszéd Judit lett a befutó, (2. Soós Fanni, 3. Jánszki Kata, 4. Gérecz Petra, 5. Endresz Anna). 

A gyerekek közül Mócsány Dominik állhatott a dobogó legfelső fokára, Tóth Enikő lett a második, a harmadik helyezést pedig Papik Zétény csípte meg. (4. Szabó Gréta, 5. Garamszegi Panni. 6. Frics Bálint, 7. Varga Botond, 8. Koruhely Roland, 9. Kovács Botond, 10. Juhász Korbáss Lara).

A csapatfutamban pedig a Pitypang ( Bakos Norbert, Somoskői Tamás, Papik Roland, Varga Gergő) bizonyult a legjobbnak 49 perces idővel.Második lett a Bátony csillagai, (Fazekas Róbert és felesége Panni, Kovávács Tímea, Szabó Gáborné Zita) harmadik a Tettestársak ( Harsányi Szilvia, Szalainé Forgách Klaudia, Sziklai Bettina, Németh Ádám).

forrás: mti / eddzeniway.hu

Galéria