2024.07.14, Vasárnap

Nemzetközi közönségdíjat nyert a galyatetői kilátó

2016.04.14. 07:27

A Galya-kilátó elnyerte a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer közönségdíját felújítás kategóriában.

A Galya-kilátó elnyerte a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer közönségdíját felújítás kategóriában.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Architizer A+ Awardson a szakmai zsűri több mint száz kategóriában választja ki a legjobbakat, emellett van külön közönségdíj is, amelyre az interneten keresztül április 1-ig lehetett szavazni A győzteseket április 12-én hirdették ki.

 

A Galya-kilátó megnyerte az Architizer A+ Awards közönség díját felújítás kategóriában.

Aki kíváncsi a közönségdíjas kilátóra, az a Mátravasút lajosházi vonalán, a Szalajka-ház végállomástól kb. 150 méterre található sárga sáv turistajelzés mentén kb. 4,5-5 km-es túrával jut el a helyszínre. A túra jó kondíciót feltételez, mivel erős a szintemelkedés: 480 m-ről 960 m-re.

A kilátás viszont kárpótol a fáradtságért, az útvonal helygerincen vezet a Nyesett vár mellett, szép bükkös erdőkön keresztül.

A túrát célszerű nyári hónapokra időzíteni, mert akkor lehet oda-vissza az erdei vasúttal közlekedni. A menetrend elérhető az erdészet honlapján (www.egererdo.hu).

forrás: turizmus.com

Galéria

AktuálisMátraGalya-kilátóArchitizer A+ Awards