2023.10.02, Hétfő

Hirdetés

A héten megnyitott Tolnán az új Munkaerő-piaci Pont, valamint megújult a foglalkoztatási szolgálat. Az itt dolgozók most már méltó körülmények között tudják fogadni azokat az állampolgárokat, akik a munkaalapú társadalom elvárásainak megfelelően, nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni.  

A több mint 70 muillióból létesült beruházás nem csak egy új épülettel gazdagítja Tolna belvárosát, hanem remélhetőleg sok segítséget is nyújt majd az ittlakóknak. Az új Munkaerő-piaci Pontot Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, Horváth István országgyűlési képviselő, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Appelshoffer Ágnes, Tolna város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között.

Köszöntőjében Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte, hogy a szegénység ellen igazán hatékonyan munkahelyteremtéssel lehet védekezni, olyan gazdasági, társadalmi körülményeket kell teremteni, mely hozzájárul a munkahelyek számának növekedéséhez. 

Noha napjainkban nem csupán munkanélküliséggel küzd a gazdaság, hanem munkaerőhiánnyal is, ami napi probléma, országosan folyamatosan nő a foglalkoztatás. A 2010-es állapothoz képest, mikor mintegy 3,8 millióan dolgoztak Magyarországon, napjainkban 4,2 millió felett van a foglalkoztatottak száma, akiknek nagy része, mintegy 330-340 ezer fő,  a Kormány közfoglalkoztatottakat érintő programját bírálók állításaival ellentétben, a versenyszférában helyezkedett el. Jelenleg a korábbi 11 %-kal szemben, mintegy 6 % körüli a munkanélküliség Magyarországon,  és Tolna megyében is folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a munkanélküli állampolgárok ott jelentkeznek szívesen, ahol tudnak nekik segíteni az elhelyezkedésben. A Munkaerő-piaci Pont munkatársai kivételes szolgálatot teljesítenek, azokkal az emberekkel foglalkoznak, akik jelenleg nem tudnak, de mindenképpen el akarnak helyezkedni, és itt egy segítő szolgáltatást vehetnek igénybe.

dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott kiemelte, hogy jelentősen csökkent a munkanélküliség Tolna megyében, majd hozzátette, hogy ennek ellenére az ilyen jellegű szolgáltatásokra mindig szükség van, mert mindig lesznek elesettek, akikről az államnak gondoskodni kell.  

- Az új Munkaerő-piaci Pont méltó, és alkalmas hely, megfelel a kor színvonalának, és a szakmai feladatellátás követelményei is biztosítottak, megvalósítva ezzel a szolgáltató államot - tette hozzá.

forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

Galéria

Helyi hírekTolnafoglalkoztatottságmunkaerő-piaci pontmunkanélkülihorváth kálmán