2024.06.12, Szerda

Megnyílhat a szekszárdi hajléktalanszálló női részlege

2016.01.23. 14:36

Megnyílhat a szekszárdi hajléktalanszálló női részlege, amely megkapta a Tolna Megyei Kormányhivataltól működési engedélyét - közölte a hivatal.

Az intézmény felújított és bővített épületét 2015. október 13-án adták át, a szállón először rendeztek be nők számára egy helyiséget. A szekszárdi Tolnatáj TV január közepén arról tudósított, hogy a részleg működési engedély hiányában nem fogadhat hajléktalanokat.
A kormányhivatal pénteken közölte: a most kiadott működési engedély szerint a szálló éjjeli menedékhelyén 25 férőhely, benne ötfős női részleg működhet, hat hajléktalant az átmeneti szálláson, ötven embert pedig a nappali melegedőben láthatnak el. Az engedély jogerős, az ellátást már nők is igénybe vehetik - írta Müller Ingrid kabinetvezető.
Papp Győző, a létesítményt működtető Humánszolgáltató Központ vezetője elmondta: a női gondozottak eddig sem maradtak ellátás nélkül, a nappali melegedőben matracokat helyeztek el számukra.
Szűts László, a hajléktalanszálló szakmai vezetője arról számolt be, hogy az éjjeli menedékhely és a nappali melegedő is teljes kihasználtsággal működik, a népkonyha a hideg időben naponta 40-50 rászorulónak ad meleg ételt.

mti

Fotó: kadarka.net, Kiss Albert

Galéria

Helyi hírekkormányhivatalSzekszárdhajléktalanszálló