2024.05.28, Kedd
Hatvanöt program várja az idei Szekszárdi Szüreti Napok látogatóit
Babits Mihály Kulturális Központ‎ - Facebook

Hatvanöt program várja az idei Szekszárdi Szüreti Napok látogatóit

MTI

2018.09.08. 05:00

Hatvanöt program - köztük népzenei, könnyűzenei koncertek, kiállítások, több száz fellépő és csaknem negyven borászat, pálinkaház - várja a közönséget az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyet szeptember 13. és 16. között rendeznek a tolnai megyeszékhelyen.

A szervező Szekszárdi Közművelődési Kft. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatása szerint a borudvarban harminchat pincészet és két pálinkaház vonultatja fel termékeit, az ételek utcájában öt szekszárdi étterem, rajtuk kívül más helyszínen további tíz vásári konyha lesz jelen.     

A kézműves vásár keretében több mint százötven vásáros kínál majd a fesztivál résztvevőinek élelmiszert, italokat, füstölt árut, gyümölcsbort, kávét, kézműves csokoládékat, édességeket, lekvárokat, szörpöket, mézeket, sajtokat, gyümölcsöket, illetve chilit.  

A közönség zenei szórakoztatásáról pénteken a Péterfy Bori & Love Band, szombaton a Halott Pénz, vasárnap pedig az Edda gondoskodik. A fesztiválozók csaknem 40 színpadi produkció részesei is lehetnek, az eseményen több népművészeti és iparművészeti egyesület is képviselteti magát.     

Az összegzés a szüreti napok különlegességeként említi, hogy szeptember 13-án 19 órától tartják az Életem a tánc, szerelmem Bartina című, Kindl Gábor rendezte dokumentumfilm díszbemutatóját.     

A programsorozathoz kapcsolódva szeptember 15-én 11 órakor nyílik meg a Digitális Agora II. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé. Mint ismertették, a képzőművészeti rendezvény ezúttal 137 magyar és 27 külföldi művész digitális és elektrográfiai alkotásait mutatja be: nagyméretű grafikákat, digitális, video- és fényinstallációkat, light-boxokat és más fény-objekteket, valamint videó műveket.     

A szervezők korábbi tájékoztatása szerint a négynapos program akár 60-70 ezer látogatót is vonz. Az idei fesztivál főtámogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

szekszard.hu

 

KultúraTolna megyeSzekszárdborpálinkaSzekszárdi Szüreti Napokkézműves vásár