2024.04.26, Péntek

Megjelent a Babits Mihály Kulturális Központ új évadának műsorfüzete

Babits Mihály Kulturális Központ

2018.08.09. 15:46

A 2018/19-es színházi évadban két felnőtt, egy pódium és három gyermek bérlettel várják a színházkedvelő közönséget.

Hirdetés

Kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere és Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. A sajtótájékoztatón a 2018/19-es színházi évadra, az Operát az operából! bérletsorozatra, a szekszárdi Szent István Nap és a Szekszárd Város Napja nagyrendezvényekre hívták fel a figyelmet, ismertetve a programok részleteit. a Babits Mihály Kulturális Központba.

A bérletek megújítási ideje: 2018. augusztus 8. szerda 14 órától augusztus 31. péntek 20 óráig. A Múzsa, az Orfeum és a Pódium bérletekre az új bérleteseink 2018. szeptember 1. szombat 14 órától szeptember 12. szerda 20 óráig válthatják meg bérleteiket. 

A megújult színházi műsorfüzetünk elérhető a kulturális központ információjában és online az alábbi linkre kattintva: https://www.szekszardagora.hu/…/szinhazi_musorfuzet_2018_20…

A Magyar Állami Operaház Operát az Operából! című előadássorozatára már lehet bérleteket vásárolni, rendkívül kedvező áron a jegypénztárban.Az előadások időpontjai megtalálhatók a honlapon:
http://www.szekszardagora.hu/program 

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepe alkalmából egész napos programsorozatra várják az érdeklődőket Szekszárd szívébe, a Béla király térre. Ünnepi szentmise és ökumenikus kenyérszentelés, felvonulás a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett kíséretében a Szent István szobor koszorúzásához. A legkisebbeket a hagyományőrző Bazsarózsa Népi Játékpark várja. Fellép a Band Of StreetS, a Firebirds akrobatikus vándor cirkusz és a Duda Éva Társulat, a VIRTUS című fergeteges tánc-cirkusz produkciójával. Az rendezvényt ünnepi tűzijáték zárja a Béla király téren.

1905. augusztus 29-én alakult meg az első városi képviselő-testület Szekszárdon, ez alkalomból két napos rendezvénysorozattal ünnepelik a Szekszárd Város Napját, az augusztus 29-éhez legközelebb eső hétvégén, 2018. augusztus 25-26-án. A programon szinte valamennyi fellépő szekszárdi kötődésű, így a rendezvény igazi „szekszárdi ünnep” a városlakók számára. Összesen 15 színpadi program. Ebből 13 szekszárdi vagy szekszárdi kötődésű.
Koncertek, gyermekprogramok, mozgásművészeti bemutatók, habparti, zseblámpás kalandtúra és disco várja az érdeklődőket augusztus utolsó hétvégéjén, Szekszárdon. A programsorozatot, helyi étkesek, borászok és kézművesek teszik teljessé. Fellép a Csurgó Zenekar, a Tücsök Zenés Színpad, Juhász Diána, a Pecze Balázs Quartet, a Budapest Voices, a Bartina Néptánc Egyesület, Szekszárd Jazz Quartet, a Harmónia-Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar és az Ocho Macho.

 

KultúraSzekszárdBabits Mihály Kulturális Központ2018/19-es színházi évad