2024.03.29, Péntek

Száz természetfotót kapott a tolnai Balassa János Kórház

portal.tmkorhaz.hu

2018.07.10. 15:30

A Tolna Megyei Balassa János Kórház nagyszerű felajánlást kapott Retkes Tamás szekszárdi fotóstól. Az alkotó száz természetfotóját ajánlotta föl a megyei kórház betegváróinak, osztályainak, kezelőhelyiségeinek és közösségi tereinek hangulatosabbá tételére.

Hirdetés

Az ötlet a rendelőintézeti gyógytorna terem és a fizikoterápia helyiségeiben kezelésre várva fogalmazódott meg benne. Úgy gondolta, alkotásaival mond köszönetet az őt a közelmúltban kezelő szakemberek hozzáértéséért, kedvességéért és nem utolsó sorban a természetfotók látványával szeretne örömet szerezni a Balassa János Kórház betegeinek. Reméli, hogy képeivel, ha csak rövid időre is, de elterelheti az emberek figyelmét a betegséggel járó gondokról-bajokról és ez a tudat neki magának is örömet okoz.

A fiatal fotósnak már több kiállítása volt és rendszeresen publikál. Képei nemcsak a helyi médiumokban jelennek meg, hanem például a National Geographic, vagy a Canon Magyarország oldalán is. Különösen a digitális fotózás által kínált, látványos, új technikák, a térrel, látvánnyal való kreatív játék érdekli. Egyaránt készít makró és tájfotókat, gömb- és körpanoráma képeket és természetfotókat. „Új oldalukról mutatja meg az ismerős helyeket” mondta róla egyik kiállításának megnyitóján Ódor János, a Wosinsky Mór Múzeum igazgatója.

Retkes Tamás nem a szavak embere, így azzal, hogy képeit a szekszárdi kórház tereinek díszítésére ajánlja fel, egyúttal arra is szeretné felhívni alkotótársai, illetve az emberek figyelmét, hogy a magunk apró lehetőségeivel, ötleteivel jó ügyek mellé állva, milyen sokat tehetünk mindannyiunk javáért, öröméért. A képeket Dr. Németh Csaba, a Balassa János Kórház főigazgatója a Rendelőintézet fizikoterapeuta és gyógytornász szakdolgozói körében vette át, akik az alkotó kívánsága szerint elsőként választhatták ki a nekik legjobban tetsző néhány fotót, amely a jövőben a tornatermet és a fizikoterápiás helyiségeket teszik kellemesebbé.

A főigazgató köszönetében kiemelte, hogy a fiatal fotós gesztusa a segítőkészség, a kórházért való tenni akarás miatt különösen értékes az intézmény számára. A fotóknak a kórház épületeiben való méltó elhelyezéséről a nyár folyamán gondoskodik a Balassa János Kórház vezetése.

Galéria

KultúraTolna megyetermészetfotóBalassa János KórházfelajánlásRetkes Tamás