2024.03.28, Csütörtök

Száznál is több fellépő lesz idén a Szekszárdi Szüreti Napokon

mti

2017.09.08. 09:08

Hatvanöt program, köztük népzenei, könnyűzenei koncertek, kiállítások, konferenciák, több száz fellépő és negyvennégy borászat, pálinkaház várja a közönséget az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyet szeptember 14-től 17-ig rendeznek Szekszárdon.

Hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a négynapos programon a tavalyihoz hasonló sikerre számítanak, akkor 60-70 ezer látogatója volt a fesztiválnak. Szekszárd idén 30 éve nyerte el a szőlő és a bor nemzetközi városa címet, az évfordulón borrégiók részvételével nemzetközi konferenciát rendeznek - tette hozzá.

A programot Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter nyitja meg szeptember 15-én, a Béla király téren.

A szüreti napok borudvarának negyvennégy kiállítója között két pálinkaház és 42 borászat kínálja párlatait és borait, a szekszárdi borvidék mellett négy pince a tolnai borvidéket képviseli, és jelen lesz Balla Géza Arad-hegyaljai borász is, aki különleges erdélyi borait mutatja be - mondta Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Zsikó Zoltán, a Szekszárdi Közművelődési Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: öt helyszínen 65 program, köztük 42 színpadi előadás várja az érdeklődőket a négy nap alatt. Felhívta a figyelmet Esszencia Produkció Magyar küvé című előadására, amelyet szeptember 14-én a Vármegyeháza udvarán rendeznek. A műsorban Farkas Dénes, a Nemzeti Színház művésze eleveníti fel a szekszárdi borvidékhez kapcsolódó történelmi emlékeket és irodalmi műveket, az együttes zenészei - Csík János, Kunos Tamás, Balogh Kálmán és társai -, a népzene, a komolyzene és a dzsessz ötvözetén keresztül mutatja be a tájegység zenei világát.

Folklór program lesz az Örökségünk gyermek néptánc-találkozó a Babits Mihály Kulturális Központban, és a Béla király téren rendezendő hagyományőrző csoportok bemutatója is - tette hozzá.

A zenei kínálatban szerepel mások mellett a Magna Cum Laude, az utcazenét játszó Band of Streets, Mihályi Réka és a Group'n'Swing, a rock and rollt képviselő Anna and the Barbies, az ír kocsmazenével érkező Firkin és a Welhello.

Szeptember 16-án, szombaton "Közép-Európa legnagyobb szüreti felvonulásán" mintegy kétezren vesznek majd részt - mondta az igazgató.
 

Forrás: mti

KultúranéptáncSzekszárdprogramokszínházfesztiválborászatszüreti napok2017