2024.04.25, Csütörtök

Kiállítás nyílt a 15 éves festőművész alkotásaiból

dombomedia.hu

2017.05.11. 16:01

Különleges kiállítás nyílt május 8-án Dombóváron, a Tinódi házban. A mindössze 15 éves Kecskés András alkotásain már most megmutatkozik a szépművészet iránti elköteleződése. Mindez nem véletlen, hiszen olyan híres művészek inspirálták, mint Picasso vagy Edward Cooper.

Hirdetés

A fiatal tehetség Katatics Zsuzsa tanműhelyébe került, aki segítette a fiú útját a művészet felé egyengetni. A tárlatot Mészárosné Fodor Klára helytörténész nyitotta meg, mely megtekinthető június 6-ig a Tinódi Ház aulájában.

A festőművész a kiállítás után a dombomedia.hu-nak elmondta, hogy Andrásnak egy sajátos világa van, akit nem lehet eltántorítani stílusától. Nem mindennapi, újszerű látásmódja, a kíváncsiság és a mély gondolatok jelennek meg alkotásaiban és a színekkel fejezi ki az éppen aktuális érzéseit.

Tanára szerint korához képest szokatlanul kiforrott a vonalvezetése. Több festő művészete is inspirálja a fiatal művészpalántát. Kecskés András, mint mondja többek között Picasso és Edward Cooper amerikai festő is megihlette, amit igyekszik a festményeiben visszahozni.

Az alkotások a legutóbbi néhány év kísérletezései és annak fejlődését mutatja be, a nonfiguratív firkáktól az absztrakt portré műfajig. Képei késsé nyomasztónak tűnhetnek, de ha jobban megnézi az ember tudatosabb gondolatiságot mutatnak be.

Andrást meglepetésként érte, hogy a kiállítás megnyitón vehette át Rab Kovács Éva, Donna Európa díjas festőnő méltatását is. Üzenetében Andrást biztatta a további sikeres munkákra, és hogy minél többször mutassa meg tehetségét.

A fiatal festő tervei szerint a gimnázium után is a grafikával szeretne foglalkozni, hogy majd azzal egészítse ki a megélhetését, hiszen szeptembertől már Pécsen a Művészeti Gimnáziumban fog tanulni.

 

Forrás: dombomedia.hu

KultúrakiállításgrafikaDombóvárfestőművészfiatal tehetség