2024.06.22, Szombat

Egy paksi tanár is megkapta a Tolna megye művészetéért díjat

paks.hu

2017.01.31. 14:31

Fittné Szilvássy Ildikó, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanára is átvehette a „Tolna megyei művészetért plakettet” az alkotásaiért, valamint az ifjú tehetségek felkutatásáért.

Ahogy a méltatásban elhangzott, a díjazott verseit számos antológiában és folyóiratban publikálta már, emellett internetes megjelenései is vannak, Tündérszövet című saját kötete 2012-ben látott napvilágot. Műveiből zenés felolvasó esteket tart, nemcsak zenével, képekkel is ötvözi az írást. A versei és a férje fotói alkotta kompozíciókat több kiállításon bemutatták. Tanárként az irodalom iránt érdeklődő, tehetséges fiatalok menedzselésére is sok időt, energiát fordít, nyolc éve kreatív írás szakkört vezet.

Az elismerést 2000-ben alapította alkotók és művészetpártolók jutalmazására a Bárka Művészeti Szalon, a Kézjegy Tolnai Tollforgatók Klubja, és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége tolnai csoportja. A díjat minden esztendőben öten kapják meg.

Az idei díjazottak között volt még Schubert Péter tipográfus igényes alkotói és oktatói munkájáért, a Gagliarda Kamarakórus hazai és külföldi fellépéseikért, Vékonyné Pancza Ibolya iskolaigazgató a kultúrát népszerűsítő, menedzselő munkásságáért, valamint dr. Balázs Kovács Sándor főmuzeológus hagyománykutató, hagyományőrző munkásságáért.

KultúradíjPaksTolna megye művészetéértFittné Szilvássy Ildikó