2024.06.21, Péntek

Közel ötmilliárd forintos útfelújítás kezdődött a megyében

2016.05.09. 12:42

Közel ötmilliárd forint értékű útfelújítás kezdődött Tolna megyében, ahol 31 kilométernyi főút és 19 kilométernyi mellékút újul meg - jelentette be Dombóvár országgyűlési képviselője hétfőn a Tolna megyei Kurdon tartott  sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János elmondta: idén 69 milliárd forint hazai forrásból országszerte 563 kilométer utat újítanak fel, Tolna 4,85 milliárd forinttal részesül a keretből. Ahhoz, hogy a megyében minden út kiváló minőségű legyen, 35 milliárd forintra lenne szükség. Most nagyforgalmú és rendkívül rossz útszakaszokat újítanak fel - tette hozzá.

Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója arról számolt be, hogy a Tolna megyei program keretében a 61-es út Simontornya és Tamási közötti közel 30 kilométeres részét, a 64-es úton Simontornya és Enying, a 65-ös úton Tamási és Regöly között egy-egy rövidebb szakaszt, a 6-os út Sötétvölgytől Kakasdig tartó részét és a 63-as út Kölesd-Nagydorog szakaszát újítják fel.

A főutaknál az új aszfalt mellett kijavítják az átereszeket, hidakat, a jelzőlámpás csomópontokban kicserélik a burkolat alatt lévő forgalomszámláló detektorokat. A mellékutakon kanyarodó sávok, új buszmegálló öblök és felszálló szigeteket épülnek.

A Soltút Kft. vezette konzorcium kivitelezésében készülő munkák október 13-ig fejeződnek be.

mti

Galéria

AktuálisTolnaútfelújítás63-as út64-es út65-ös út6-os út