2024.06.23, Vasárnap

Kormányhivatali főigazgatók látogattak a Paksi Atomerőműbe

2016.06.02. 12:08

A kormányhivatalokkal kialakítandó partneri együttműködés, valamint a vezetők átfogóbb tájékoztatása érdekében kormányhivatali főigazgatók üzemlátogatáson voltak a Paksi Atomerőműben május 25-én, hogy részletesen megismerjék az intézmény működését, a bővítéssel kapcsolatos fejlesztéseket.

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy a közigazgatásban, államigazgatásban vezető beosztást betöltő hivatalnokok számára elengedhetetlen, hogy megismerjék a létesítményt, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzenek hazánk egyetlen atomerőművének működéséről. A találkozót időszerűvé tette az is, hogy folytatódik a Paks II. beruházás előkészítése.

Ezután a résztvevők előadást hallgattak meg az atomerőmű működéséről, a hazai áramellátásban betöltött szerepéről, valamint a Paks II beruházásról.

A tájékoztatót követően a főigazgatók testközelből is megismerhették a létesítményt és az itt folyó munkát: üzemlátogatás keretében megtekintették a 4. blokkot, majd az Európában egyedülálló Karbantartó és Gyakorló Központot, ahol információt kaptak azon módszerekről, amelyek garanciát jelentenek a Paksi Atomerőmű további biztonságos működésére.

forrás: TMKH Kormánymegbízotti Kabinet

Galéria

AktuáliskormányhivatalPaksatomerőműüzemlátogatáshorváth kálmánfőigazgató