2024.04.20, Szombat
Paksi delegáció járt Reichertshofenben
telepaks.hu/magánarchívum

Paksi delegáció járt Reichertshofenben

telepaks.hu

2022.08.04. 15:03

Nyolc fős paksi delegáció utazott július utolsó hétvégéjén Reichertshofenbe. A küldöttség részt vett németországi testvérvárosuk legnagyobb ünnepén, a Paarfesten.

Hirdetés

A paksi küldöttséget Michael Franken polgármester fogadta, majd a szállás elfoglalása után, a helyi képviselőkkel vacsoráztak. Pénteken hivatalos fogadás volt a városházán, ahol megtekintették az ottani városközpontot, melynek felújításáról kaptak beszámolót. Ezután a látogatás a városüzemeltetés új telephelyén folytatódott. Még délelőtt fogadták a paksiakat a pfaffenhofeni járási hivatalban, azt követően pedig a helyi temetőben megkoszorúzták a korábbi polgármester, Johann Hammerl és a Dunakömlődről kitelepített, a testvértelepülési kapcsolatot megalapozó Stenger Pál sírját.

Délután a paksi csapat is részt vett a Paarfest ünnepség felvonulásán, Szántó Zoltán alpolgármester is közreműködött az első söröshordó megcsapolásában, amit közös koccintás követett.

Szombaton látogatást tettek a BMW múzeumban és kiállítótérben, majd München belvárosának, történelmi helyeinek látványosságait fedezték fel a paksi vendégek. Este a Paarfest programjának megtekintésével zárták a napot. A delegáció tagja volt Szántó Zoltán alpolgármester, Ulbert Sándor önkormányzati képviselő, Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója, Feil Gábor, Feil Béla, Hirt József és Tresznics Károly a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében, a polgármesteri hivatal részéről pedig Ruff Ferenc külkapcsolati referens és Molnár Tibor gépkocsivezető. A PaarFesten Szedmák István Sárgödör téri borász is ott volt, akinek sátrában sokan kóstolták a magyar borokat.

KitekintőPaksReichertshofentestvérváros