2024.04.18, Csütörtök

Pakson is áthaladt a 150 éves velocipéd

mti

2017.07.05. 14:59

Több mint 700 kilométert teker egy 150 éves velocipéddel a Duna mentén Hidvégi-Üstös Pál azért, hogy felhívja a figyelmet a folyó védelmének fontosságára.

Hirdetés

Hidvégi-Üstös Pál június 27-én Szalkszentmártonról indulva már több mint 350 kilométert tett meg.

A 12 napos túra egyben beharangozza a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) védnöksége alatt álló 70 maraton a Dunáért elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja, hogy az ultrasportoló a folyó teljes hosszának végigfutásával népszerűsítse a Duna Régió Stratégia idei soros magyar elnökségének céljait.

A mostani túra közben Hidvégi-Üstös Pál találkozik a Duna menti települések polgármestereivel, akikkel a folyóhoz kapcsolódó lehetséges fejlesztésekről konzultál, az elhangzó javaslatokat pedig továbbítja a Duna Régió Stratégia soros elnökségéért felelős KKM felé.

Július elsején Barnabás István alpolgármester fogadta a sportolót a paksi városháza előtt.

Az ultrasportoló, aki korábban többek között egy nemzetközi csapat élén kerékpározta és futotta keresztül Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, szeptemberben kezdi meg a Duna teljes hosszának végigfutását.

A 3200 kilométeres táv teljesítése várhatóan három hónapot vesz igénybe, a tervek szerint a sportember október 18-án, a Duna Régió Stratégia éves fórumának megnyitására érkezik Budapestre - olvasható a közleményben.

 

Forrás: mti

KitekintőPakskörnyezetvédelemDuna Régió Stratégiaultrasportolóvelocipéd