2024.10.22, Kedd
Hat nap alatt háromszor kaptak el ittas vezetésért egy simontornyai férfit
Pixabay

Hat nap alatt háromszor kaptak el ittas vezetésért egy simontornyai férfit

Vezess

2024.08.04. 08:00

Jogosítvány nélkül, ittasan ült autóba egy simontornyai férfi - nem is egyszer. Hiába szóltak neki a rendőrök, nem értett a szép szóból.

A fogdában várhatja a folytatást az a 45 éves simontornyai sofőr, aki hat nap alatt háromszor akadt fenn a rendőri ellenőrzésen jogosítvány nélkül, ráadásul ittasan – írja a Police.hu nyomán a Vezess.

Először július 26-án állították meg a helyi autóst. Amikor ellenőrizték az adatait, kiderült, hogy soha nem is volt vezetői engedélye, míg az autó, amivel közlekedett, érvényes műszaki vizsgával sem rendelkezett, továbbá kötelező felelősségbiztosítást sem kötöttek rá. A férfit meg is szondáztatták, ami ugyan pozitív értéket hozott, de még nem érte el a bűncselekményi értékhatárt. Az ittas vezetést így megúszta egy közigazgatási bírsággal, viszont az engedély nélküli vezetés és a problémás autó használata miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

Nem tanult azonban az első esetből, így július 30-án újra a rendőrökbe botlott. Ezúttal másik autót vezetett, amivel mindent rendben találtak, azonban ez korántsem volt elmondható a sofőrről: természetesen két nap alatt nem lett jogosítványa, viszont az ittassága immár elérte a bűncselekményi értékhatárt.

Mindkét szabálytalanság miatt feljelentették, így az ittas vezetés miatt büntető-, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.

Annak ellenére, hogy ekkor figyelmeztették arra, milyen következményekkel járhat, ha a továbbiakban nem tartózkodik a hasonló cselekedetektől, egy nappal később, vagyis július 31-én ismét részegen ült autóba, és még mindig nem volt jogosítványa. A szonda ekkor már olyan magas értéket mutatott, hogy további mintavételre állították elő. A rendőrök emellett éltek azzal a lehetőséggel, hogy az engedély nélküli vezetés elzárással sújtható szabálysértésnek minősül, így őrizetbe vették a visszaeső férfit, akinek a sorsáról a napokban dönt majd a bíróság.

 

Helyi hírekittas vezetésittas sofőrbűnügyjogosítvány