2024.06.20, Csütörtök
Ezüstérmes a Paks labdarúgócsapata
Fotó: paksifc.hu

Ezüstérmes a Paks labdarúgócsapata

MTI

2024.05.21. 08:00

A kupagyőzelem után bajnoki ezüstöt ünnepelhettek a tolnaiak.

A friss Magyar Kupa-győztes Paks két büntetőt is kihagyott, de 2-1-re legyőzte az élvonaltól búcsúzó, vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel ezüstérmesként zárta az idényt. A tolnai klub beállította története legjobb eredményét, a 2011-es szezon után végzett ismét a második helyen és az Európa-liga selejtezőjében lesz érdekelt a nyáron.

 

Fotó: Paksi FC

 

Fölényben játszott a Paks

A mérkőzés előtt Böde Dániel és Szabó János közösen felmutatta a közönségnek a Magyar Kupát.
A találkozót a kezdetektől a hazaiak irányították, a vendégek a kontra lehetőségére vártak. Sok ilyen nem akadt, de amikor igen, Szappanos a helyén volt és hárított. A Paks a 19. percben büntetőhöz jutott, miután a 16-oson belül cselezgető Könyvest Lippai megrúgta. A 11-est a sértett végezte el, de jobb alsó sarokra tartó lövést Kovács Marcell védte. Ami nem sikerült büntetőből, az negyedórával később összejött akcióból: a továbbra is fölényben játszó házigazdáknál Mezei lecsapott egy kipattanó labdára, és 15 méterről nagy gólt lőtt. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Paks, de Szabó Bálint lövése kijött a keresztlécről.

Második büntetőjüket is kihagyták a tolnaiak

A fordulás után egy ideig nem változott a játék képe, többnyire a kisvárdai térfélen pattogott a labda. Egy idő után aztán a paksiak átadták a területet a vendégeknek, akik azonban ezzel nem tudtak élni, nem jelentettek veszélyt a kapura, a lövéseik pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán ismét 11-est rúghatott a hazai csapat, miután a 473. élvonalbeli mérkőzésén játszó Böde passza után Harasztit buktatták. Ezúttal, a 79. percben Hahn állt a labda mögé, de csúnyán fölé lőtt. Az újabb kihagyott büntető nem bosszulta meg magát, sőt Hahn néhány perc múlva javított, lezárva ezzel a mérkőzést. Spasic a ráadásban még szépített, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát.

  OTP Bank Liga, 33. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-0)

Helyi hírekPaksPaksi FCOTP Bank Liga