2024.04.28, Vasárnap
Női kosárlabda NB I - Nincs napirenden a Szekszárd költözése
Illusztráció, unslpash.com

Női kosárlabda NB I - Nincs napirenden a Szekszárd költözése

MTI

2024.03.06. 14:47

A klub szakmai igazgatója szerint nincs napirenden a női kosárlabda NB I tabelláján harmadik TARR KSC Szekszárd elköltözése.

Hirdetés

Szabó Noémi szerdán az MTI-nek elmondta, sikerült megegyezni az önkormányzattal, így egyelőre biztosított a csapat jövője. A közelmúltban ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy a városi források csökkenése miatt esetleg máshol folytatják a kék-fehérek.

"Mindenkit megnyugtathatok, maradhatunk, le tudjuk itt játszani a bajnoki szezont. Küzdünk a jól megérdemelt önkormányzati támogatásért, ebben még nincs döntés, egyszer elutasította a közgyűlés, de bízunk benne, hogy másodjára sikerül keresztülvinni. Van egy jó névadó szponzorunk, és folytatódik a TAO-s időszak, így szeretnénk az élvonalban folytatni a szereplésünket, és a helyezésünk függvényében jövőre is elindulni az Európa Kupában" - mondta az ügyvezető a KSC-ről, amely 49 éve folyamatosan az NB I-ben játszik.

A korábban euroligás tolnai gárda a jelenlegi szezonban az EK-ban indult, melyben 2021-ben bronzérmet nyert, ott a csoportkörből továbbjutott a rájátszásba, ahol alulmaradt a spanyol Gironával szemben.

Djokics Zseljko vezetőedző közölte, a viszontagságos szezon közepette legalábbis váratlan, hogy két fordulóval az alapszakasz vége előtt együttese a harmadik helyen áll a tabellán.

"Szinte teljesen új kerettel kezdtük el a szezont, rengeteg sérülés sújtott bennünket, ezért folyamatosan improvizálnunk kellett. Ezek után kész csoda, hogy csak a DVTK és a Győr előz meg bennünket. Az utolsó két kör már olyan lesz, mint a Forma-1-ben, mindenki akkor koncentrál a legjobban, nekünk ráadásul a Sopron következik idegenben, majd a DVTK itthon. Az eredményektől függően a 3-5. helyen végezhetünk az alapszakaszban" - jelentette ki a nyolc éve érkezett szekszárdi sikerkovács, akinek irányításával az EK-bronz mellett a gárda 2018-ban kupagyőztes lett, az NB I-ben pedig négy ezüstérmet gyűjtött.

A szerb származású szakember kifejtette, a cél az a rájátszásban, hogy a csapat bekerüljön a legjobb négy közé, mert úgy lehetőség nyílik az egyesület és a város számára, hogy folytatódjon az építkezés, és ismét kiléphetnek a nemzetközi porondra.

A szerdai sajtótájékoztatón, amely gyárlátogatással párosult a játékosok számára, a klubot támogató Samsonite 10,5 millió forint értékben adott át utazófelszerelés gyanánt 60 egyedi külsejű bőröndöt a csapatnak.

Helyi hírekSzekszárdTARR KSC Szekszárdkosárlabda