2024.05.06, Hétfő
OTP Bank Liga - Újabb győzelmével ismét a Paks vezeti a tabellát
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

OTP Bank Liga - Újabb győzelmével ismét a Paks vezeti a tabellát

MTI

2024.02.09. 09:20

Mindössze egy góllal verte meg a Paks a hatodik bajnoki meccsen is gólképtelen Mezőkövesdet, de ez is elég, hogy a bajnoki ponttáblázaton átvegyék a vezetést.

Szerény 1-0-s győzelmet aratott a Paks a kieső helyen álló Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában. Az újabb 3 pont megszerzésével ismét az élre ugrott a tabellán. A Mezőkövesd immár sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 0-1 (0-0)

gólszerző: Szabó B. (47.)
sárga lap: Vajda (54.), Gomis (91.), illetve Osváth (41.), Szabó B. (43.)

Az első helyzetek a vendégcsapat előtt adódtak, azután kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét fél többször eljutott ellenfele tizenhatosához, akadtak is gólszerzési kísérletek, de egyik félnek sem volt igazán nagy lehetősége a vezetés megszerzésére. Viszonylag eseménytelenül telt el az első 45 perc, melyben a hazai csapat némi labdabirtoklási fölényt alakított ki.

A második félidőben esett a találkozó egyetlen gólja

Alig kezdődött el a második félidő, amikor előnybe került a Paks: Skribek tört be a 16-oson belülre, a balösszekötő helyén középre passzolt, Szabó Bálint pedig a bal alsó sarokba lőtt. A folytatásban hasonlóan kiegyenlített volt a mezőnyjáték, mint az első félidőben. A Mezőkövesd próbálkozott támadásokat vezetni, helyzetei alapján szerezhetett volna is gólt, de nem tudott élni a lehetőségeivel, a Paks viszont eggyel igen, ami értékes három pontot jelentett a számára.

Helyi hírekPaksOTP Bank LigaMezőkövesdlabdarúgás