2024.04.24, Szerda
Mi kerüljön 2023-ról az Aranykönyvbe?
Fotó: Szekszárd Város Hivatalos Oldala / Facebook

Mi kerüljön 2023-ról az Aranykönyvbe?

Forrás: szekszard.hu

2024.02.18. 10:00

Várják a javaslatokat, hogy milyen bejegyzést helyezzenek el Szekszárd Város Aranykönyvébe.

Hirdetés

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szekszárd Város Aranykönyvéről szóló önkormányzati rendelete alapján várja a város polgárainak, közösségeinek, valamint intézményeinek, gazdasági és társadalmi és egyéb szervezeteinek javaslatait a 2023-as naptári év megörökítésre érdemes eseményeiről - tette közzé a felhívást a város vezetése Szekszárd honlapján.

Az Aranykönyvbe való bejegyzés indoka lehet, olyan

  • kiemelkedően fontos pozitív, Szekszárdot érintő esemény, amely méltó arra, hogy a város történetének részévé váljon,
  • kiemelkedő – szekszárdi személyhez, közösséghez, intézményhez kötődő – teljesítmény,
  • neves személyiség látogatása,
  • természeti jelenség, amelynek jelentős kihatása volt a város életére,
  • események és teljesítmények - a reál és a humán szférában - amelyek új értéket teremtettek, illetve a város hírnevét jelentősen emelték, vagy a városban lakók életminőségét pozitívan befolyásolták,
  • kitüntetések - Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése vagy Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése által alapított, valamint a köztársasági elnök, illetve országos hatáskörű szervek kitüntetettjei,
  • a rendszeresen ismétlődő események, megemlékezések, nagyrendezvények esetén a javaslatban a jubileumi alkalmakon kívül felterjeszthető az adott évben különösen kitűnt rendezvény (illetve annak eleme) is,
  • az általános és a középiskolák diákjainak tanulmányi, sport, művészeti, kulturális versenyein a nemzetközi, országos I-III. helyezettek, ill. az Arany, Ezüst, Bronz éremmel, fokozattal kitüntetettek, az OKTV és az OSZTV versenyeken az országos I-III.  helyezettek kerülhetnek az Aranykönyvbe.

A bejegyzésre javaslatot tehetnek szekszárdi polgárok, közösségek, intézmények, gazdasági, társadalmi és egyéb szervezetek.

A javaslathoz szükséges űrlap letölthető a Polgármesteri Hivatal honlapjáról, ill. ügyfélszolgálati időben átvehető az ügyfélszolgálati irodában.

A határidő: 2024. március 31. A javaslatokat e-mailben az [email protected] címre vagy papír alapon a Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Önkormányzati és Szervezési Igazgatóság Humán Osztály, 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. (a borítékon: Aranykönyvi javaslat) címre küldhetik el.

Helyi hírekSzekszárdSzekszárd Város Aranykönyve2023