2024.04.27, Szombat
Közeleg az ingyenes paksi LED-csereprogram jelentkezés határideje
Illusztráció, unsplash.com

Közeleg az ingyenes paksi LED-csereprogram jelentkezés határideje

paks.hu

2024.01.08. 10:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel Paks Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából december óta ismét elérhető a helyi lakosság számára az ingyenes LED-csereprogram. Azok regisztárhatnak még január 15-ig, akik a tavalyi, előző ütemben nem vettek részt a programban.

Hirdetés

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, mely a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A ledcsere.hu honlapon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítanak otthonukban - olvasható a paks.hu-n.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz? A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla. Néhány adat megadását, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint a háztartásban található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Fontos, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Paksot jelöljék be! A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, ami igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel megerősítik a jelentkezési szándékot megerősítik.

A regisztráláshoz a Paksi Polgármesteri Hivatal munkatársai a 75/500-556-os telefonszámon tájékoztatást, valamint ügyfélfogadási időben személyesen is segítséget nyújtanak.

A programba 2024. január 15-ig lehet regisztrálni.

Helyi hírekPaksLED-csere program