2024.04.30, Kedd
Megújult a PTE pedagógusképzést szolgáló szekszárdi gyakorlóiskolája
Fotó: Pécsi Tudományegyetem / Facebook

Megújult a PTE pedagógusképzést szolgáló szekszárdi gyakorlóiskolája

MTI

2023.12.20. 13:00

Félmilliárd forintos beruházás keretében újult meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedagógusképzést szolgáló gyakorlóiskolája Szekszárdon.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával megvalósult fejlesztés keretében megújult és több mint 3300 új, modern eszközzel gazdagodott a PTE lllyés Gyula Gyakorló Általános Iskolája a tolnai vármegyeszékhelyen.

A fejlesztés révén 27 nevelési-oktatási tanterem, és az ezek elérését szolgáló folyósok és közösségi helyiségek újultak meg, de korszerűsítették a sportpályát és a játszóteret is.

A bútorbeszerzéseken túl minden nevelési-oktatási tantermet interaktív táblával szereltek fel, a felsősök 450 új táblagéphez jutottak hozzá, és a gyakorlatorientált képzések fejlesztésének növelése érdekében több száz új sporteszközt és hangszert szereztek be.

A fejlesztéshez egy, a PTE vezetésével, a Semmelweis Egyetem részvételével zajló konzorcium keretében valósult meg, amelynek során a két intézmény egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyenlő megosztásban.

A PTE korábban közölte az MTI-vel, hogy az universitas három pécsi - szintén pedagógusképzést szolgáló - általános iskolája is megújulhatott egy 800 millió forintos támogatást biztosító EFOP-pályázat eredményeként.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetem (PTE)Szekszárdlllyés Gyula Gyakorló Általános Iskola