2024.04.28, Vasárnap
Közel 6000 négyzetméteren tizenegy raktárépületet újítottak fel Szekszárdon
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Közel 6000 négyzetméteren tizenegy raktárépületet újítottak fel Szekszárdon

mti

2023.10.06. 16:57

Többek közt járdát és közvilágítási hálózatot alakítottak ki, és a vagyonvédelem céljára 13 egységből álló kamerarendszert telepítettek.

Hirdetés

Befejeződött a szekszárdi ipari park mintegy 2,8 milliárd forintos fejlesztése, a területen raktárokat újítottak fel, és csarnokokat építettek - közölte a város önkormányzata az MTI-vel. A projektet magyar állami és európai uniós forrásból valósították meg - írták közleményükben.

Az 50 hektáros iparterületen, közel 6000 négyzetméteren tizenegy raktárépületet újítottak fel, nyílászárókat cseréltek, kicserélték és szigetelték a tetőket, a homlokzatokat, és megújították az épületek gépészetét. Csaknem 4000 négyzetméter alapterületen két vasbeton, illetve egy lemezből készült csarnokot építettek - tették hozzá.   

Fejlesztették a 2008-ban kiépült ipari park alapinfrastruktúráját is. A területen áthaladó 22 kilovoltos légvezetéket és az optikai hálózatot körülbelül 500 méteres szakaszon földkábelre cserélték, így újabb területek váltak elérhetővé a befektetők számára. Két kisfeszültségű transzformátort is építettek, amelyek három megawatt többlet teljesítményt biztosítanak.   

Beszámoltak arról, hogy járdát és közvilágítási hálózatot alakítottak ki, és a vagyonvédelem céljára 13 egységből álló kamerarendszert telepítettek. A létesítmények hosszútávú bérletére pályázati felhívást tesz közzé a Szekszárdi Ipari Park Kft. - írták.

Helyi hírekSzekszárd