2024.07.14, Vasárnap
Paksra látogat a Virágos Magyarország verseny főzsűrije
Illusztráció, unsplash.com

Paksra látogat a Virágos Magyarország verseny főzsűrije

paks.hu

2023.09.02. 10:00

Paks idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre, a harmincadik megméretés pedig soha nem látott népszerűségnek örvend, eddig története során ennyi település még nem regisztrált.

A kertész- és tájépítészmérnökökből, valamint turisztikai szakemberek alkotta előzsűri júliusban már elvégezte Paks zsűrizését és a pályázat értékelését - számol be róla Paks városi honlapja. Mint kiemelték,

javaslatuk alapján a jövő hét elején a verseny főzsűrije is ellátogat Paksra az őszi eredményhirdetés előtt.

Ezúton kéri az önkormányzat a lakosságot, intézményeit és a vállalkozókat, hogy az utcafrontok, előkertek szemét- és gyommentesítésével segítsék környezetünk szebbé, rendezettebbé, tisztábbá tételét.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit.

Paks Város Önkormányzatának kezdettől célja a lakosság ösztönzése környezetünk virágosítására, hogy településünk, az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen.

Az értékelésnél továbbra is a legfontosabb szempont, hogy ízléses, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a lakókörnyezethez illő, valamilyen ritmust követő ültetés, elhelyezés, ami odavonzza a járókelők tekintetét.

Helyi hírekPaksvirágos Magyarországvirágosítás