2024.07.25, Csütörtök
Jubileumi fotókiállítást rendeztek a paksi Atom téren
Illusztráció, unslpash.com

Jubileumi fotókiállítást rendeztek a paksi Atom téren

paks.hu

2023.09.19. 13:01

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítást a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, az Atomstroyexport vállalat az Atom téren.

A képek között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is helyet kaptak - számolt be róla a paks.hu.

"A kiállítás célja bemutatni az élet sokszínűségét, a gazdag kulturális örökséget, a különböző nemzeti identitásokat és azt, ami Pakson megfigyelhető, hogy az emberek képesek jó szomszédságban élni egymással, a természettel és a nukleáris technológiával" - mondta köszöntőjében Szabó Péter, Paks polgármestere, a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, az Atomstroyexport vállalat jubileumi fotókiállításának megnyitóján az Atom téren.

Kiemelte, a képek azt is kifejezik, hogy az olyan széndioxid-kibocsátást nem okozó energiatermelők, mint az atomerőművek, mekkora szerepet játszanak a föld ökoszisztémájának megőrzésében.

Anatolij Korotkov, a paksi atomerőmű-építési projekt igazgatójának helyettese, operatív igazgató a kiállításmegnyitón elmondta, a vállalat tevékenysége nem merül ki abban, hogy atomerőművet építenek Pakson, hanem szeretnének aktívan részt venni a város kulturális életében. "Most, hogy a két új blokk épül, különböző országokból, régiókból egyre több és több ember érkezik majd Paksra, azt gondolom, ez biztos tovább színesíti a város kulturális életét" – emelte ki.

A Bennünk van a fény című kiállításon olyan országokban készült fotók láthatók, amelyekben atomerőművet épít a Roszatom, ilyen például Banglades, India, Törökország Kína és Oroszország. A képek között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is helyet kaptak. Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe Kft. PR-menedzsere pozitívan értékelte a látottakat. Elmondta, zsáner- és tájképeket, illetve portrékat is láthatnak az érdeklődők a tárlaton, amely október közepéig lesz az Atom téren.

Helyi hírekPakskiállításfotókiállítás