2024.04.20, Szombat
Tolnában ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére
Pexels - illusztráció

Tolnában ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére

MTI

2018.02.08. 17:00

Tolna megyében ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a Tolna megyei Lengyelen, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Potápi Árpád János, aki a dombóvári-bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője, hozzátette: a három járást felölelő tamási tankerületi központ oktatási intézményeihez 3,2 milliárd forint EFOP-os támogatás érkezik.

A térség több iskolájában olyan beruházások valósulnak meg, amelyek segítik a mindennapos testnevelés feltételeinek javítását – hangsúlyozta, megjegyezve azt, hogy az iskolák megépülése óta ekkora összeg még soha nem jutott felújításra, fejlesztésre.

Az államtitkár ismertette: Lengyelen az Apponyi Sándor mezőgazdasági szakgimnázium 74 millió forintot nyert el közösségfejlesztő programokra, a testvériskolai pályázatnak köszönhetően pedig csaknem 20 millió forintos támogatásban részesül az intézmény.

A közeli Tevelen 154 millió forintot nyertek el három pályázattal: az általános iskola 94 millió forintot fordíthat felújításokra, az Együtt testvérként elnevezésű iskolaközi szemléletformáló programra pedig húszmillió forint támogatást kapott, míg a Tolna Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség 40 millió forintos támogatásban részesült.

AktuálisTolna megyePotápi Árpád JánosEFOPiskola fejlesztés