2024.04.29, Hétfő
Ebösszeírást tartanak Szekszárdon
Illusztráció, unslpash.com

Ebösszeírást tartanak Szekszárdon

szekszard.hu

2023.03.08. 10:37

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. §-a értelmében a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel -három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. Az ebösszeírás alapján az önkormányzat helyi nyilvántartást vezet.

Hirdetés

2023. évi ebösszeírás céljából kérem a Szekszárd közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy szíveskedjenek kitölteni az „Ebösszeírási adatlap” című nyomtatványt, és azt 2023. április 15-ig Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához (Szekszárd, Béla király tér 8.) eljuttatni - hívta fel rá a figyelmet Szekszárd városi honlapja.

Mint kiemelték, az „Ebösszeírási adatlapot ebenként kell kitölteni.

Az „Ebösszeírás adatlap” az alábbi módokon érhető el:

- letölthető PDF vagy WORD formátumban
- beszerezhető a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve ügyfélszolgálatán.

Az „Ebösszeírási adatlap” Polgármesteri Hivatalhoz történő eljuttatása történhet:

- postai úton (levélcím: 7100 Szekszárd, Pf. 83.);
- személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal portáján vagy ügyfélszolgálatán;
- benyújtható ügyfélkapun keresztül;
- szkennelve továbbítható az [email protected] e-mail címre.

Továbbá felhívták a figyelmet az alábbiakra:

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott, az ebösszeírási adatlapon szereplő adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

"Tájékoztatom a Tisztelt Ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a jegyző ellenőrizheti. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után, melynek összege - az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján - 150.000 forint" - emelték ki végezetül a tájékoztatásban.

Helyi hírekSzekszárdebösszeírásállattartás