2024.04.18, Csütörtök
Milliárdos beruházás zajlik Szekszárdon: bővíti a Tarr Kft. a kábelhálózatot
Illusztráció, unslpash.com

Milliárdos beruházás zajlik Szekszárdon: bővíti a Tarr Kft. a kábelhálózatot

szekszard.hu

2022.10.09. 10:00

288 szálas optikai gerincvezetékre cseréli hagyományos koax hálózatát a Tarr Kft. A beruházás a város déli részén már elkészült, október 3-án a kórház és az újvárosi Szakály Ferenc utca közötti rész kiépítését kezdte el a távközlési cég, jelenleg a kórház és a Bezerédj utca találkozásánál tartanak.

Hirdetés

A gerincvezeték végig a főút mentén halad majd, jellemzően a járdákon kell sávos forgalomkorlátozásra számítani, de teljes lezárásra nem készül a cég sehol - tájékoztat róla a szekszard.hu honlapján.

Az autósok a Garay tér és a Szent László utca között találkozhatnak majd tereléssel a következő időszakban. Itt a legkisebb rombolással járó technológiát használva irányított fúrással viszik el a kábeleket. A beruházás november közepére készül el.

Gyurkovics János alpolgármester a Tarr Kft. beruházásért felelős vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján örömét fejezte ki, hogy Szekszárd folyamatosan egyre élhetőbbé válik.

Ahhoz, hogy egyre jobb és gyorsabb internet, valamint minőségi televíziós szolgáltatás álljon a lakosság rendelkezésére, elengedhetetlenek az infrastrukturális fejlesztések, amiket a Tarr Kft. eddig is igyekezett a legkisebb fennakadással végezni és ez most is így van – közölte az alpolgármester.

A cég folyamatosan egyeztet a polgármesteri hivatal szakembereivel, hogy a munkák a legcsekélyebb mértékben zavarják a lakosságot, ezzel együtt a közlekedők megértését és türelmét kéri az önkormányzat is.

Neszter Gábor, a Tarr Kft. beruházási igazgatója elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően még jobb minőségű szolgáltatást tudnak majd nyújtani a szekszárdiaknak. A beruházás értékét célzó újságírói kérdésre úgy válaszolt, milliárdos nagyságrendű beruházást végez a cég Szekszárdon. Hogy minden a tervek szerint haladjon, korábban már bevált alvállalkozóval végeztetik a munkát.

Jellemző, hogy a régi, pontatlan közműtérképek miatt a balesetek elkerülése érdekében kézi erővel dolgoznak, a munkavégzés helyén egy-két napon belül megtörténik a helyreállítás. Az igazgató úgy látja, eddig minden adott, hogy november közepére végezzenek a mostani ütemmel, 2023 közepéig pedig még 30 km optikai gerincvezetéket terveznek építeni a városban, köztük olyan külső településrészeken is, ahova a lakosság egyre nagyobb számban költözik ki a városból.

Helyi hírekSzekszárdinternettelevízióhálózatfejlesztés