2024.04.26, Péntek
Számlálóbiztosokat keresnek Szekszárdon
Illusztráció: pixabay.com

Számlálóbiztosokat keresnek Szekszárdon

szekszard.hu

2022.08.07. 10:00

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

Hirdetés

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz - olvasható Szekszárd város honlapján. 

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

1.      időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

2.      időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

3.      időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el, feladatuk a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek  felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 100 – 140 címen kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

  • nagykorú, cselekvőképes személy,
  • saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
  • e-mail-cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent:

  • legalább középfokú végzettség,
  • magabiztos számítógépes ismeret,
  • megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
  • az összeírás területén való helyismeret,
  • rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

A számlálóbiztosok kiválasztása a jegyző, mint helyi népszámlálási felelős feladata. Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga után történik meg a szerződéskötés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek  a 362/2020.(VII.23.) Korm. rendelet 3. melléklete alapján:

  • kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 Ft
  • összeírás körébe tartozó címenként 380 Ft
  • összeírt személyenként 730 Ft
  • egyéb szervezés - címenként 920 Ft

  • felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg Szekszárd Megyei Jogú Város Jegyzőjének (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.) postacímre vagy leadhatja személyesen a Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.

A népszámlálással, illetve a számlálóbiztosok toborzásával kapcsolatos további információ a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalon olvasható.

Helyi hírekSzekszárdnépszámlálás