2022.08.16, Kedd
A főtáblán lesz érdekelt a Szekszárd az Euroligában
illusztráció - pixabay

A főtáblán lesz érdekelt a Szekszárd az Euroligában

mti

2022.07.07. 14:32

Az Euroligában a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán, a DVTK-HUN-Therm pedig a selejtezőben kezd.

Hirdetés

Az NKA Universitas PEAC és az UNI Győr MÉLY-ÚT a főtáblán, a Ludovika-FCSM Csata pedig a selejtezőben kapott helyet a női kosárlabda Európa Kupa következő idényében.    

A nemzetközi szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a bajnoki negyedik PEAC és az ötödik Győr automatikusan az 1-es (keleti) főcsoport 19 legjobb csapata közé került. Ehhez a mezőnyhöz csatlakoznak majd az Euroliga-selejtező vesztesei, továbbá az oda-visszavágó alapon sorra kerülő EK-selejtező győztesei, ebben a kvalifikációban az NB I-ben hetedik Csata képviseli majd a magyar színeket.   

Az EK sorsolására - a kontinentális elitet felvonultató Euroligához hasonlóan - jövő pénteken kerül sor Münchenben. Az Euroligában a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán, a DVTK-HUN-Therm pedig a selejtezőben lesz érdekelt.   

Az Európa Kupa előző idényében a Győr és a DVTK volt alanyi jogon főtáblás, míg a Csata és a PEAC a selejtezőből küzdötte fel magát a legjobbak közé. A Győr és a Csata a csoportkör után búcsúzott, a DVTK és a PEAC pedig a nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharcban maradt alul.

Helyi hírekkosárlabdaSzekszárd