2024.04.26, Péntek
 Mesélő-verselő telefonfülke a paksi Atom téren
Szabó Péter, Paks polgármestere és Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mesélő-verselő telefonfülke a paksi Atom téren

telepaks.hu

2022.04.18. 13:40

A város életébe új kulturális színfoltot hozó kezdeményezésként Mesélő-verselő telefonfülke áll az Atom téren. József Attila születésnapján, a magyar költészet napján adták át ünnepélyesen a különleges telefonfülkét. Kialakítását Örkény István „Ballada a költészet hatalmáról” című egyperces novellája ihlette, a fülkében paksi és környékbeli lakosok által elszavalt versek hallhatók.

Hirdetés

– Harminc előadótól, több mint egy órányi anyag van felvéve, versek, egypercesek, novellák és mesék – tájékoztatott Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Hozzátette, a telefonfülke éjjel-nappal üzemel, így bármikor meg lehet hallgatni az előadókat.

A Mesélő-verselő telefonfülke a művek lejátszása mellett, egyéb funkciót is ellát. A másik felében egyfajta könyvcserére van lehetőség: bárki otthagyhat, illetve szabadon elvihet egy-egy kiadványt.

Szabó Péter polgármester szerint ezzel a lehetőséggel tovább bővült a város kulturális palettája. – Paks a kultúra mecénása. Mindig is támogattuk, támogatjuk és támogatni is fogjuk a kulturális életet a városban. Aki itt a településen szeretné hasznosan eltölteni a szabadidejét, mind a sport, mind a kultúra területén megtalálja a lehetőségeket. Az önkormányzat is rengeteg programot szervez, ilyen például a közelgő Város napja.

A Mesélő-verselő telefonfülke, melynek grafikáját Márkus-Kiss Lilla tervezte, őszig az Atom téren áll majd, ezt követően az óvárosba helyezik át. A projekt CLLD pályázatból és a Csengey Dénes Kulturális Központ saját forrásából valósult meg.

Helyi hírekPakskultúra