2024.02.22, Csütörtök
Barnamezős beruházásban válik Tudásközponttá Szekszárd volt laktanyája
Látványterv: tudaskozpontszekszard.hu - Fotók: Láng Péter/magyarepitok.hu

Barnamezős beruházásban válik Tudásközponttá Szekszárd volt laktanyája

magyarepitok.hu

2022.04.01. 10:00

Már szerkezetkész a többek közt 200 fős előadóval, kétemeletes tömörraktárral és 62 parkolóval megvalósuló 3500 négyzetméteres alapterületű épület, amelyet a ZÁÉV kivitelez.

Hirdetés

Szekszárdon bokrétaünnepséget tartottak a város Tudásközpontjaként megvalósuló új interaktív könyvtár és levéltár épületénél. Az elhagyatott laktanyából létrejövő intézményt a ZÁÉV Zrt. kivitelezi a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. fejlesztésében.

A projekt lehetővé teszi az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára közös épületben történő elhelyezését. Az épület engedélyes és kiviteli terveit az Építész Alkotóműhely Kft. készítette.

Fotók: Láng Péter/magyarepitok.hu


A beruházásban egy teljeskörűen akadálymentesített, többfunkciós, „L” alakú építményt alakítanak ki 3500 négyzetméteres bruttó alapterülettel. A központot többek közt 200 fős előadóval, kétemeletes tömörraktárral és 62 parkolóval látják el - ahogy az a projektet részletesen bemutató cikkünkből is kiderült.


A ZÁÉV két hónappal lekörözte az ütemtervet

A bokrétaavató ünnepen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elmondta, egy kutatás kimutatta, hogy soha annyi kulturális beruházás nem volt még Magyarországon, mint az elmúlt tíz évben. Hozzátette, a fejlesztések fele a vidéki településekre irányul.

Horváth István, Tolna megyei országgyűlési képviselő beszédében külön köszönetet mondott a kivitelező ZÁÉV-nek a szakszerű és az ütemtervet jócskán meghaladó kivitelezését. „A beruházás tavaly augusztusban kezdték el, hét hónap alatt lett szerkezetkész, ez azt jelenti, hogy két hónappal van az ütemterv előtt a fejlesztés” – hangsúlyozta a politikus.

Galéria

Helyi hírekSzekszárdtudásközpontZÁÉV Építőipari Zrt.közintézmények