2022.05.17, Kedd
Felújítanak egy járdaszakaszt a Tolnai úton
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Felújítanak egy járdaszakaszt a Tolnai úton

telepaks.net

2022.01.20. 16:24

– Egy olyan felújítás kezdődik el, amit már sok éve tervezünk, és nemcsak a járdát újítja fel, hanem a vízelvezetést is korszerűsíti a kivitelező a munkálatok során – mondta Leber Ferenc alpolgármester, a hetes számú választókörzet képviselője, a Tolnai út 6/b előtti járdaszakasz korszerűsítése beruházás munkaterület-átadásán.

Hirdetés

Leber Ferenc azt mondta, hogy az épületnél állandó problémát jelent, hogy nagy esőzésekkor befolyik a víz a garázsba. Kiemelte, hogy ez a felújítás nem oldja meg teljesen ezt a problémát, de egy lépés ennek érdekében. – Ha a lakóközösség döntést hozna a lejárót illetően, az végleges megoldást hozhatna. Néhány éve készült egy műszaki javaslat, aminek lényege, hogy hátulról járnának a mélygarázsba – részletezte Leber Ferenc, hangsúlyozva, hogy a kis lépések politikájának híve, és örül a megvalósuló rekonstrukciónak.

Siklósi Zoltán, a kivitelező ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy az időjárás függvényében tudnak dolgozni, igyekeznek március végére elkészülni a munkálatokkal. Kicserélik a csapadékcsatornát, amit a fák növekvő gyökerei tönkretettek, a csapadékvíz elvezetésére felületi víznyelőrácsokat helyeznek el, valamint a körülbelül 130 méter hosszú járdaszakasz térkő burkolatot kap. A munkálatok idején biztosítják a bejárást a társasházhoz, egyébként a gyalogosforgalom a kerékpárúton lesz biztosított.

A beruházás terveztetésére és kivitelezésére Leber Ferenc képviselői keretéből biztosított forrást, amit kiegészítettek a város költségvetéséből. A felújítás értéke nettó 12 millió forint.

Helyi hírekPaksjárdafelújítás