2024.04.20, Szombat

A Szekszárdi Távhőszolgáltatót is elérte az Állami Számvevőszék ellenőrzése

mti

2022.01.02. 09:26

Az ÁSZ azonosította a kockázati területeket és az érintett gazdasági társaságok vezetőihez figyelemfelhívásokat intézett.

Hirdetés

Az Állami Számvevőszék nyolc önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot ellenőrzött 2021-ben, amelyek a tanácsadás eredményeként lépéseket tettek a számviteli és integritástudatos szabályozási környezet kialakítására - közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel.

Az idei ellenőrzöttek között volt a MiReHu Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Dél-Kom Dél-Dunántúli Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., Vasvíz Vas megyei Víz- és Csatornamű Zrt., Debreceni Hőszolgáltató Zrt., Szegedi Távfűtő Kft., Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft., Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. és Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt.

Az ÁSZ azonosította a kockázati területeket és a gazdasági társaságok vezetőihez figyelemfelhívásokat intézett, amelyek az alapvető számviteli szabályozások, a 2021. évtől kötelező integritást erősítő szabályozásokra irányultak - részletezték.

Helyi hírekSzekszárd