2024.04.16, Kedd
Dombóváron mutatták be a Kárpát-medence magyarjait egyesítő oktatási teret
Fotó: okosdoboz.hu

Dombóváron mutatták be a Kárpát-medence magyarjait egyesítő oktatási teret

mti

2021.11.18. 15:12

Az Okos Doboz digitális oktatási portál 21 millió feladatának 20 százalékát külhoni magyar diákok oldották meg.

Hirdetés

Külhoni régiókat bemutató feladatokkal bővült az Okos Doboz digitális oktatási portál - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Dombóváron.    

Potápi Árpád János az államtitkárság által támogatott fejlesztés bemutatóján, a belvárosi általános iskolában hozzátette: az új feladatok segítségével a Magyarországon, a Kárpát-medence külhoni régióiban és a diaszpórában élő diákok mélyebben megismerhetik az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai, a horvátországi és a muravidéki értékeket, környezetet, irodalmat és történelmet.   

A digitális platform több mint ötszáz új, multimédiás feladattal bővült, amelyeket a határon túli pedagógus szervezetek bevonásával kiválasztott csaknem ötven pedagógus tervezett meg - mondta.

Szűcs Dóra, az Okos Doboz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az oktatási portál tartalmát, amely 2016 óta érhető el ingyen a közoktatás számára, kezdettől fogva használják a külhoni régiókban. A 2019/2020-as tanévben nőtt a határon túli felhasználók száma: az összesen megoldott 21 millió feladat 20 százalékát külhoni magyar diákok oldották meg - tette hozzá. 

A bemutatón jelen voltak a tervezésben részt vett, határon túli magyar szervezetek képviselői. Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy a digitális oktatási portál bővülése jelentős lépés az egységes magyar oktatási tér kialakítása felé.

Helyi hírekDombóvároktatás