2024.04.24, Szerda
Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait  
fotó: tolnamegye.hu

Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait  

tolnamegye.hu

2021.09.18. 10:00

A járvány miatt idén online rendezték meg a programot, ám ez nem hátráltatta a versenyzőket az ötletelésben.

Hirdetés

Agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek, melyen a megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás csapatai vettek részt. A koronavírus járvány miatt ebben a tanévben online megoldásokkal valósították meg a programot.

A közel 90 fiatal versenyző Bonyhád, Decs, Dombóvár, Gyönk, Nagydorog, Paks, Szekszárd és Tengelic településekről jelentkezett a programra. Az őszi értékhangoló előadásait a megyei önkormányzat youtube-csatornáján adták közre, majd két írásbeli fordulót követően lehetett eredményt hirdetni.

Az idei tematika szerint „megye ízei” étlapot és mezőgazdasági kiállítási tervet készítettek a fiatalok, de előkerültek helyi specialitások receptjei, és természetesen újabb értékfelterjesztések is készültek.

Az értékfelterjesztések a megyei értéktár bizottság elé kerültek, s most

két olyan érték volt, ami a megyei értéktárba került: a paksi siller fesztivál és a nagydorogi Széchényi kastély.

De minden felterjesztés a települési értéktárakat gazdagíthatja, ezeket a megyei önkormányzat juttatja el a helyi bizottságokhoz.

A csapatoknak Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke és Losoncziné dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző vitte el az önkormányzat és az NMI Tolna Megyei igazgatósága ajándékait.

Helyi hírekTolnahelyi értékvetélkedődíj