2024.04.25, Csütörtök
Kiderült, kikkel meccsel a Szekszárd, ha bejut az Euroligába
illusztráció - pixabay

Kiderült, kikkel meccsel a Szekszárd, ha bejut az Euroligába

mti

2021.08.20. 07:35

A két orosz mellett egy francia és egy olasz együttes is az A csoportba került.

Hirdetés

A magyar bajnok Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga következő idényének csoportkörében.    

A nemzetközi szövetség csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy a kontinentális elitsorozat elmúlt három szezonjában négyes döntőbe jutott soproniak a török Fenerbahcéval és Galatasarayjal, a francia bajnok Landes-dal, a lengyel bajnok Gdyniával, a spanyol kupagyőztes Gironával és a 2017-ben Euroliga-bajnok orosz Dinamo Kurszkkal együtt kerültek a B jelű nyolcasba, hozzájuk csatlakozik még egy selejtezős ellenfél.   

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a selejtezőben lesz érdekelt, amelynek a magyar érdekeltségű tornájára Sepsiszentgyörgyön kerül sor szeptember 21-23-án. A tolnaiakon és a Sepsi-SIC csapatán kívül a török Kayseri lép még pályára Erdélyben, a trió győztese az Euroliga A csoportjába kerül, a második és a harmadik helyezett pedig az Európa Kupában folytatja szereplését. Az Euroliga A csoportjában a győztesnek ezekkel a csapatokkal kell majd megküzdenie: Jekatyerinburg és MBA Moszkva (orosz), Montpellier (francia), Venezia (olasz), Riga (lett), USK Praha (cseh), Salamanca (spanyol).

Helyi hírekkosárlabdaSzekszárd