2024.03.29, Péntek
A Paksi Tűzoltók sporttörténelmet írtak

A Paksi Tűzoltók sporttörténelmet írtak

katasztrofavedelem.hu

2016.08.09. 11:18

Derekasan küzdöttek és idén először ők nyerték meg a XXI. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság vándorkupáját.

Hirdetés

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg a paksi ürgemezei strand homokján a XXI. Tűzkakas Strandfocibajnokság döntőjét. A megmérettetést – az előző évek hagyományához hasonlóan – idén is a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesülettel közösen szervezte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A döntőben a selejtezőkből továbbjutott húsz legjobb csapat szállt versenybe a trófeáért.

 

A versenyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a hivatásos, önkormányzati és a főállású létesítményi tűzoltóságok tűzoltóiból alakított csapatok nevezhettek.

 

Az idén a Paksi Tűzoltók sporttörténelmet írtak, a XXI. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság vándorkupáját ugyanis ők nyerték meg. A dobogó második fokára a Jászberényi Öregfiúk, míg a harmadikra a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata állhatott fel.

A bajnokság legjobb kapusának a paksi Fodor Tamást választották meg, míg a legjobb mezőnyjátékos, Kovács Máté, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapatából került ki. A gólkirály a jászberényi „öregfiú”, Tóth II. István lett, aki huszonnégy gólt rúgott a három hétvége során. A legsportszerűbb csapatnak járó díjat zsinórban másodszor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vihette haza.

 

A legjobbaknak járó elismeréseket dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Furka Tibor, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület elnöke adta át.

Bán Attila tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő huszonegyedik éve egyik fő szervezője a tűzkakasnak, de lelkesedése semmit nem lankadt az elmúlt évek során, és mint mondta, ha rajta múlik, jövő ilyenkor is a buzdító szavaktól és gólörömtől lesz hangos a paksi strand.

Helyi hírekKatasztrófavédelemtűzkakas kupa