2022.05.16, Hétfő
Húsz szekszárdi válaszolhat értékes ajándékutalványokért
Fotó: szekszard.hu

Húsz szekszárdi válaszolhat értékes ajándékutalványokért

szekszard.hu

2021.07.03. 10:00

A felmérés olyan alapvető készségeket vizsgál, amelyek nélkülözhetetlenek az egyén számára a 21. századi társadalmak életében való részvételhez.

Hirdetés

Elindult a felnőttek kompetenciáit vizsgáló PIAAC-felmérés második ciklusa. A KSH által megbízott Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezőbiztosai 2021. június 29. és szeptember 29. között Szekszárdon is keresni fogják azt a húsz embert, akik a felmérés mintájába bekerültek – derült ki a szekszárdi városi portál híréből.

A kérdezőbiztosok az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. Minden sikeres interjút követően a válaszadók 5000 forint értékű ajándékutalványt kapnak.

A nemzetközi kutatást az OECD koordinálja.

A felmérés olyan alapvető készségeket vizsgál, amelyek nélkülözhetetlenek az egyén számára a fejlett, 21. századi társadalmak életében való részvételhez, a hétköznapi és a munkahelyi kihívások sikeres teljesítéséhez.

Ezek az alapkészségek – vagyis az olvasási és a számolási készség, valamint az adaptív problémamegoldás digitális környezetben – azért lényegesek, mert más, magasabb szintű képességek elsajátításának alapjait jelentik.

A próbamérés során összesen 1500, tudományosan megalapozott, matematikai – statisztikai módszerrel véletlenszerűen kiválasztott, magyarországi lakcímmel rendelkező 16 és 65 év közötti lakos kompetenciáit vizsgálják.

Bővebb információ a város oldalán olvasható.

 

Helyi hírekSzekszárdKSH