2024.04.19, Péntek
Átadták a felújított Baka István Általános Iskolát Szekszárdon
Fotó: szekszard.hu

Átadták a felújított Baka István Általános Iskolát Szekszárdon

szekszard.hu

2021.07.02. 14:30

A több mint ötszáz diák második otthonául szolgáló iskola épületén megújult a teljes külső homlokzat.

Hirdetés

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen befejezte a TOP-6.5.1-15-SE1-2016-00001 azonosítószámú ”Szekszárdi Baka István Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című pályázati projektjét, melyre 578 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert - olvasható a város honlapján.

A több mint ötszáz diák második otthonául szolgáló Baka István Általános Iskola épületén a leglátványosabb változás, hogy megújult a teljes külső homlokzat, de ezen túl számos kevésbé látványos, viszont annál fontosabb energetikai célú beruházás is történt az elmúlt fél évben.

Az 578 millió forint európai uniós támogatás segítségével a 5962 m² fűtött alapterületű oktatási intézmény energetikai fejlesztése valósult meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése célú konstrukciójának keretében. A fejlesztés eredményeként elkészült az épület utólagos hőszigetelése tűz- és villámvédelmi sávokkal, öntisztuló vékonyvakolattal. A kivitelező szekszárdi székhelyű SZ+C Stúdió Kft. a régi nyílászárókat modern fém, illetve műanyagokra cserélte. Az aula feletti felülvilágítókat is kicserélték, a helyükre részben a füstelvezetést, illetve a nyári szellőzést is biztosító új felülvilágítók kerültek.

A felújítás további részletei a város oldalán tekinthetők meg.

Helyi hírekSzekszárdiskolafelújításoktatási beruházás