2024.04.25, Csütörtök

Szekszárdi téma is lesz a most induló művészeti folyóirat első számában

mti

2021.06.28. 09:54

Interjú olvasható mások mellett Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatóval, Visky András íróval, a 95 éves Szentendrei Régi Művésztelep képzőművészeivel; valamint riport a szekszárdi Mészöly Miklós emlékházról.

Hirdetés

Magyar Kultúra címmel havonta megjelenő kulturális-művészeti folyóirat indult a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) gondozásában. Az első lapszám témája a Duna.    

"Bár a kultúrafogyasztási szokások jelentős mértékben eltolódtak az online világába, még mindig vannak olyan magyarok, akik szeretik, ha egy folyóiratot lapozgatni és nem görgetni lehet" - mondta a Magyar Kultúra szerdai budapesti bemutatóján Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.    

A Magyar Kultúra főszerkesztője, Bonczidai Éva leszögezte: ha több évtized múlva felvetődik a kérdés, miről szólt a 2020-as évek eleje, meghatározó lesz a pandémia, a klímaváltozás, a migráció, az adat témája. "A lapszámot a járvány harmadik hullámának csúcspontján szerkesztettük, írtuk. A 130 oldalas számban interjú olvasható mások mellett Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatóval, Visky András íróval, a 95 éves Szentendrei Régi Művésztelep képzőművészeivel, riport a szekszárdi Mészöly Miklós emlékházról és szintén az évfordulók jegyében a Pilinszky-centenáriumra is készült cikk".

Helyi hírekkultúraSzekszárdújság