2024.04.19, Péntek
Elkezdődött a szökőkutak beüzemelése Szekszárdon
Fotó: szekszard.hu

Elkezdődött a szökőkutak beüzemelése Szekszárdon

szekszard.hu

2021.06.17. 12:17

Ezzel egyidőben megtörténik a város több forgalmas pontján megtalálható ivókutak rendszerbe állítása is.

Hirdetés

A város területén lévő öt szökőkút mindegyikét beüzemelteti az önkormányzat a következő napokban. A Szent István téren lévő csobogó már működik, több esetben azonban csak a közeljövőben fejeződnek be a műszaki átvizsgálás során előírt javítási és karbantartási munkák – derült ki a város oldalán olvasható hírből.

Gyurkovics János alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta, hogy a koronavírus járvány harmadik hulláma után már az ÁNTSZ útmutatásai alapján is lehetőség van a szökőkutak és az ivókutak megnyitására.

A polgármesteri hivatal a karbantartási munkákat már korábban elkezdte szervezni, viszont az alkatrészek beszerzése a szakemberek szerint az utóbbi időben nehézkessé vált. Több esetben komplett kapcsolószekrényeket kell cserélni, mert a szigetelésük az évek alatt elöregedett és a pára ellen már kevésbé védik az elektromos berendezéseket, így előfordulhatnak zárlatok.

Az önkormányzat számára a legfontosabb, hogy az üzemeltetés biztonságosan történjen, a lehetősége is megengedhetetlen annak, hogy bárkit baleset érjen az elektromos rendszer vizesedése miatt. A megállapodás alapján a halaszthatatlan biztonsági intézkedések után a még nem működő kutakat hétfőtől folyamatosan elkezdi bekapcsolni az üzemeltetéssel megbízott cég.

Ezzel egyidőben megtörténik a város több forgalmas pontján megtalálható ivókutak rendszerbe állítása is.

Ezek folyamatos fertőtlenítéséről az önkormányzat gondoskodik. Kiemelt jelentőségű intézkedés ez a közelgő nyári forróság miatt is. Ugyanezen okból a párakapukat már a következő héten felállítják a városban, hogy egy esetleges kánikula idején mihamarabb enyhülést nyújthassanak az arra járó gyalogosoknak.

Helyi hírekSzekszárdszökőkútivókút