2021.06.16, Szerda
Paks: már nincs látogatási tilalom az Életfa Idősek Otthonában
A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Paks: már nincs látogatási tilalom az Életfa Idősek Otthonában

2021.05.06. 13:40

Véget ért a látogatási tilalom a Paksi Életfa Idősek Otthonában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata szerint a rokonokkal való kapcsolattartásra már április utolsó hétvégéje óta lehetőség van. A nyitásra felkészültek az intézményben, ahol a következő feltételekkel lehet meglátogatni a hozzátartozókat.

Hirdetés

– Kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók, illetve a felügyeletük alatt álló 18 év alatti személyek léphetnek be az intézmény területére, a védőmaszk használata és a kézfertőtlenítés továbbra is kötelező.

– Belépéskor kérik felmutatni a védettségi igazolványt.

– Kérik, hogy ha kellemes az időjárás, akkor – a nem oltott lakók védelme érdekében – részesítsék előnyben az udvaron való találkozást.

– Az oltással nem rendelkező hozzátartozóknak az eddig megszokott módon biztosítják a látogatás lehetőségét.

– A védettségi igazolvánnyal rendelkező lakók feltételek nélkül elhagyhatják az intézményt.

– A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező gondozottak is megtehetik ezt, azonban esetükben, amennyiben a távolmaradás meghaladja a 72 órát, a gondozott visszatérésekor negatív SARS-CoV-2 antigén gyorstesztet kérnek bemutatni.

– Fekvő lakók látogatása, abban az esetben, ha a hozzátartozójuk nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az intézmény által biztosított védőruházatban lehetséges, egyszerre legfeljebb ketten lehetnek bent, és legfeljebb 30 percig, a higiénés szabályok betartásával, a másfél méter védőtávolságot betartva. Minden látogatás előtt nyilatkozni kell arról, hogy nincsenek koronavírusfertőzésre utaló tüneteik, illetve az elmúlt 14 napban nem kerültek kapcsolatba igazolt Covid-19-fertőzött személlyel.

– Az intézményben a látogatási idő 11 órától 19 óráig tart.

Helyi hírekPaksIdősek Otthona