2024.06.16, Vasárnap
Paks: elkezdődik a feltáró út létesítése
telepaks.net

Paks: elkezdődik a feltáró út létesítése

telepaks.net

2021.05.02. 06:45

Aláírták az elektromos busz járműtelep feltáró út létesítéséről szóló kivitelezési szerződést, így május elején elindulnak az út burkolatfelújítási és -megerősítési munkái, valamint a megfelelő útcsatlakozás kiépítése.

A nettó 96 millió forintos beruházás megvalósítására 140 nap áll a kivitelezéssel megbízott Amalfi Hungária Kft. rendelkezésre. Szűcs Zoltán, a cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy az útcsatlakozás kiépítése mellett 270 méteren aszfaltburkolatot, valamint 190 méteren betonburkolatot kap az út, felújítják a csapadékvíz-elvezető árkot, és stabilizált útpadka is készül az útpálya mellett. Szűcs Zoltán azt is elmondta, hogy az elektromos buszok folyamatos közlekedése a kivitelezés alatt biztosított lesz, a járműtelepen található elektromos töltőket folyamatosan el tudják érni.

– Az elektromosbusz-parkot 1,7 milliárd forintért, európai uniós pályázati támogatással vásárolta a város, a járműveknél a hosszú távú használhatóság miatt fontos az állagmegőrzés, ez a beruházás ehhez járul hozzá – mondta a szerződéskötésen Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy zajlik a buszgarázs, műhely, irodaépület és szervizcsarnok építése is, ezek a beruházások november végére fejeződnek be.

Helyi hírekPaksútépítés