2024.04.19, Péntek
Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben
Fotó: gemenczrt.hu - Pörbölyi Ökoturisztikai Központ

Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben

MTI

2021.05.19. 11:05

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat.

Hirdetés

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén, a gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik - közölte az erdőgazdaság.

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat - írták.

Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul.

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítást védettségi igazolvánnyal lehet megnézni.

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.

Helyi hírekgemencRezét gőzös és a gemenci kisvasútGemenci kisvasútkisvasútTolna megyePörbölyPörbölyi Ökoturisztikai KözpontLassi