2024.03.29, Péntek
Élelmiszeradomány a gyógyászati központnak Pakson – tervezik az újranyitást
Dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója (j.) és Förster János, a Tesco paksi áruházának vezetője (b.). Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paks Hírnök

Élelmiszeradomány a gyógyászati központnak Pakson – tervezik az újranyitást

telepaks.net

2021.05.05. 15:56

Adományban részesítette május 4-én a Tesco paksi áruháza a Paksi Gyógyászati Központ dolgozóit, akik a koronavírus-járvány ideje alatt nemcsak a betegellátásban, hanem a védőoltások beadásában is jelentős részt vállaltak.

Hirdetés

Dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója az ajándék átvételekor elmondta, hogy több mint 12 ezer oltást adtak be az intézményben kilenc nap alatt, első- és második körösöket egyaránt. 

Az üzlethálózat mintegy hatvanezer forint értékű, főként gyümölcsökből és tartós élelmiszerekből álló adományát örömmel fogadták a dolgozók éppúgy, mint helyi vállalkozók ajándékait: Kovács Ferenc hentesáruval látta el az egészségügyi dolgozókat, Schreiner Olga pedig süteménnyel kedveskedett nekik. Förster János a TESCO paksi áruházának vezetője megjegyezte: a dolgozók jobb kedvre derítése volt a céljuk, az adománnyal szeretnék megköszönni áldozatos munkájukat, mert tudják, hogy nagyon sok energiájukat felemészti az, hogy a jelenlegi helyzetben helytálljanak.

Dr. Bodnár Imre főigazgató arról is tájékoztatott: az elvárt teljesítmény hétköznap két oltóhelyen összesen 240 oltás, a hétvégén pedig az öt oltóhelyen 600 oltás. Minden alkalommal elérték vagy meghaladták ezt, megesett, hogy 840 oltást adtak be hétvégi napon. Eközben az egészségügyi intézményben az egynapos sebészet és a gyógyfürdő újranyitását tervezik. Az oltási munka vége felé haladnak: a második körös oltásokat még beadják, és ha nem lesz rendkívüli helyzet, első körös oltásokat már nem adnak.

Május végén június elején megnyithatna az egynapos sebészet, míg a fürdőgyógyászat később, a nyitási engedélyt követően, a megfelelő előkészítő eljárások elvégzése után fogadhatná ismét a nagyközönséget.

Helyi hírekPaksgyógyászati központTescoadomány